Mám rád dobrou společnost, dobré jídlo, dobré víno a dobrou kávu (dopoledne s mlékem bez cukru, odpoledne s cukrem bez mléka). Nevím o jiné profesi, která by toto vše nabízela pod jednou střechou.
Jmenuji se Roman Trnka a srdečně Vás zvu do zámecké restaurace.
Když se kouknu zpátky, tak ve svých 15 letech jsem rozhodně nevěděl, co bych chtěl celý život dělat. Asi jsem měl velké štěstí na školu, která mi umožnila projít skvělé restaurace. Zjistil jsem, že pracovat v příjemném prostředí, v teple a čistotě mě hodně baví. Navíc chvála a ocenění snahy bylo vždy velmi motivující.
Svou profesi dělám celým srdcem a snažím se ji dělat co nejlépe. Stále se držím rady svého prvního šéfa. „Chovej se ke svým hostům tak, jako bys je pozval k sobě domů“. A já tento výrok ještě doplním, protože jen v tomto případě jim dáš to nejlepší, nejvíc a s péčí, kterou jinde nedostanou.
Profesi sommeliera má spousta lidí spojenou pouze s vínem, ve skutečnosti je to ale péče o všechny nápoje, které u nás najdete – včetně vody, kávy a zároveň i doutníků.
Přijměte tedy moje pozvání, protože všechny nápoje, co jsem vybral, mám vlastně rád. Můžete mě tak trochu poznat a já rád poznám vás. I podle toho, co pijete.
Motto: Život je příliš krátký na to, abychom pili špatná vína.
Znamení zvěrokruhu: Kozoroh, to leccos vysvětluje.